Ook in 2018 volgen we de Kerstengel weer op Kerstavond. Dit jaar ontmoet Lydia de Kerstengel in een prachtig besneeuwd park. Zij mag haar zorgen en verdriet met de Kerstengel delen. Geheeld door de Kerstengel gaat ze naar huis om Kerstavond te vieren.
Op een dag had ik in een viswinkel in Delft zomaar een bijzonder gesprek met een mooi mens uit Goes.
De Kerstengel laat het verschil zien tussen materiële en geestelijke rijkdom, verpakt in een verhaal dat zich afspeelt rondom Kerstavond.
Vlak voor aanvang van een reading zet ik altijd muziek op, over het algemeen is dat 'newage' muziek. Behalve voor deze reading. Door de 'bovenwereld' werd mij verteld welke muziek ik tijdens de reading mocht afspelen.
Een kerstverhaal over willekeurige mensen wier leven verandert als ze met enige hulp van de Kerstengel, in de spiegel durven te kijken.
Een metaforisch (beeldspraak) verhaal over een wandeling. Een verhaal over de stappen die je kunt zetten om je wereld te vergroten en nieuwe wegen in te slaan.
Het leven vergelijk ik met een stromende rivier. Obstakels zoals stenen kun je verleggen waardoor je een andere koers kunt varen.
Een oud collega die in de Verenigde Staten van Amerika woont doet regelmatig een 'random act of kindness". Een van haar 'random acts' inspireerde me om dit verhaal te schrijven.
Intuïtie is een wegwijzer die we in beginsel in ons hebben. Voor veel mensen is het lastig er naar te luisteren.
Niet alleen een verhaal over mijn verlangen naar de lof van mijn oma, dat in december sterker wordt maar ook een verhaal over de band met mijn oma die in haar laatste levensjaren en na haar overlijden intenser werd.

Meer weergeven